Rij mee met de autonome bus

Update juni 2020: Er is beslist om dit jaar geen ritten meer met de autonome shuttle uit te voeren op de campus. We danken iedereen die een ritje met de bus uitprobeerde en feedback gaf voor ons onderzoek.

Update 5 maart 2020: de ritten met de autonome shuttle zijn tot nader opgeschort wegens de maatregelen genomen in het kader van het bestrijden van het COVID-19 virus

Update 14 februari: de dienst is nu toegankelijk voor iedereen op het deel van de campus elke weekdag van 11u tot 14u45 en inschrijven is niet nodig.. Op de openbare weg (stuk tussen Parking P1 en stop MIVB) zullen geen passagiers meegenomen worden. U zal dus gevraagd worden om uit te stappen aan de halte ‘Bezoekersparking’.

Tussen maandag 27 januari en vrijdag 14 februari kunt u als personeelslid van het UZ Brussel de autonome shuttle bus voor het UZ Brussel ziekenhuis testen. De bus vertrekt vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis en maakt vervolgens een ronde via de bezoekersparking P1, de Dikke-Beuklaan en het voorplein bij de MIVB bus-en tramhalte om zo opnieuw bij de hoofdingang te eindigen. U begint en eindigt uw rit dus aan de hoofdingang (zie foto onderaan het bericht).

De bus rijdt elke werkdag tussen 27 januari en 14 februari en start zijn rit aan de hoofdingang van het UZ Brussel. De bus zal er vertrekken op het uur, om kwart na, om dertig en om kwart voor. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is het eerste vertrek aan de hoofdingang om 11u en het laatste om 14u45. Op woensdag is het eerste vertrek van de bus aan de hoofdingang om 13u en de laatste om 15u45.

Indien u een rit wil uitproberen met de autonome shuttle bus, vragen we u om het volgende te doen:

  • U schrijft zich in via het inschrijvingsformulier dat u hier aantreft: https://forms.gle/R7J16cHcTtkwh2ot9
  • U kiest bij uw inschrijving een dag uit waarop u de bus wenst uit te proberen. U krijgt van ons na het invullen van de gegevens een bevestigingsmail. In die bevestigingsmail zal een link opgegeven worden naar een korte bevraging die ons toestaat om uw attitudes en opvattingen met betrekking tot autonome shuttles te kennen. Deze bevraging invullen duurt 10 min.
  • Op de door u gekozen dag mag u naar de hoofdingang van het UZ Brussel komen om een rit te maken met de autonome shuttle bus. Deze rit duurt ongeveer tien minuten. Een lid van het projectteam zal u aan de halte (zie foto onderaan) opwachten.
  • Na de rit zal u van het project team een folder krijgen met een link naar een 2de bevraging. Deze dient om na te gaan of uw opvattingen ten opzichte van de autonome shuttle veranderd zijn. Deze bevraging mag u online invullen en duurt eveneens maximum 10 minuten.

Omdat de testritten voorbehouden zijn voor het personeel van het UZ Brussel, zal het project team, voor u de bus opstapt op de door u gekozen dag, wel uw naam en personeelsbadge vragen.

Met u deelname aan de test helpt u ons VUB en ULB onderzoek alvast verder door enerzijds het traject naar andere gebruikersgroepen in de toekomst te verbeteren en anderzijds door waardevolle input te krijgen naar de mogelijkheden van dergelijke autonome shuttles op de campus. We danken u dan ook hartelijk voor uw interesse in het project en voor uw deelname. We kijken er naar uit om u te mogen verwelkomen op onze autonome shuttle bus.

Indien u vragen hebt, kan u ons steeds contacteren via avlab.brussels@gmail.com

Het projectteam

De bushalte aan de hoofdingang van het UZ Brussel. Hier start en eindigt de testrit. (c) wim vanobberghen
Advertentie